Ο δημιουργός, ο αντιγραφέας και ο κλέφτης

Δημιουργία, Α. Γεγησιάν

Δημιουργία, Α. Γεγησιάν

Πάντα με ενέπνεαν οι δημιουργικοί άνθρωποι.

Και από παντα πίστευα ότι η έμπνευση σε συνδυσμό με μια εσωτερική αίσθηση εμπιστοσύνης και βαθιάς αυταξίας είναι ο δρόμος προς την δημιουργία. Ειδικά όταν ανακάλυπτα ανθρώπους που ποτέ δεν γνώρισα ,να είμαστε τόσο κόντα είτε στην σύλληψη μιας ιδέας, είτε στο μέσο υλοποίησής της, είτε στην ανάλυση της, πλημμύριζα από ενθουσιασμό γιατί ένιωθα μια πρωτόγνωρη σύνδεση.

Η δημιουργία έχει έμπνευση, συνείδηση,  εσωτερική ωριμότητα, βαθιά σύνδεση με τον εαυτό μας και τους γύρω μας και καθάρια εντιμότητα.

Η αντιγραφή συχνά είναι μέρος της διαδικασίας να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τον προσωπικό μας τρόπο έκφρασης.  Ακόμη και αυτός που αντιγράφει έχει εμπνευστεί, έχει ανάγκη να συνδεθεί,  απλά ακόμη ψάχνει να εμπεριέξει πράγματά και να εμπιστευτέι τον εαυτό του. Αυτός που αντιγράφει έχει συνείδηση ότι αντιγράφει και δεν προσπαθεί να καρπωθεί κάτι που δεν του ανήκει. Υπό αυτή την έννοια ο αντιγραφέας είναι έντιμος και αξιοπρεπής.

Ο κλέφτης είναι απλά κλέφτης.

Ο κλέφτης ειναι μια λυπηρή φιγούρα. Σίγουρα δεν δημιουργεί , σίγουρα δεν αντιγράφει, γιατί και τα δύο προυποθέτουν την έμπνευση. Ο κλέφτης είναι στεγνός από έμπνευση, απλά θέλει να καρπωθεί κάτι που δεν του ανήκει διχως ντροπή, δίχως ενδιασμό. Φανερά δεν συνδέεται με τον εαυτό του και όλο το απίστευτο δημιουργικό που κρύβει και σίγουρα δεν έχει αναπτυξει καμία αίσθηση αυταξίας και εμπιστοσύνης. Ο κλέφτης είναι σίγουρα ανέντιμος και αναξιοπρεπής και το πιο συγκλονιστικό είναι ότι αυτό δεν αφορά τόσο πολύ τους άλλους, είτε αυτούς που έκλεψε είτε αυτούς που κοροιδεύει, αλλά αφορά κυρίως τον ίδιο.

Ο κλέφτης πάντα έχει ως πρώτο και μεγαλύτερο θύμα τον ίδιο του τον εαυτό.

Σύνταξη: Αγάπη Γεγησιάν

english

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s